Aynasız bir gövde kullanıyorum ve pil ömrü beni epey düşündürüyor. Yeni aldığım orijinal pil ilk aylarda harika gidiyordu, bir günde 600 kare ile rahat dolanıyordum. Şimdi yaklaşık iki yıl sonra aynı pil günde 250-300 kareye düştü. Bu normal mi yoksa benim kullanım hatalarım mı pili eskittiyor? Bu konuda doğru bilinen yanlışlar olduğunu düşünüyorum, bu yüzden sizden net bilgi almak istiyorum. Sorularım şunlar: 1. Pil tamamen bitene kadar mı kullanmalıyım, yoksa belirli bir seviyeye düşünce mi şarja takmalıyım? Bazı kaynaklar tam boşaltmanın zararlı olduğunu söylüyor, bazıları ise tam boşaltmanın gerekli olduğunu. 2. Şarj sırasında pili kamera içinde bırakmak mı, yoksa harici şarj cihazıyla şarj etmek mi daha iyi? Bazıları kamera içi şarjın pili yorduğunu söylüyor. 3. Soğuk havada pil ömrü neden bu kadar düşüyor? Geçen kış dağda çekim yaparken pil 100 kareye düşmüştü. Pilin sıcak kalması için ne yapılabilir? 4. Uzun süre kullanılmayacak pillerin saklama şekli nasıl olmalı? Tam dolu mu, tam boş mu, yarı mı? Buzdolabı önerisi gerçek mi? 5. Üçüncü parti pillerin kalitesi nasıl? Orijinal pillerin yarısı fiyatına bulunabiliyor, ama kalite ve güvenlik açısından nasıl? Gövdeye zarar verir mi? 6. Bluetooth ve Wi-Fi sürekli açık olduğunda pil ömrü ne kadar etkileniyor? Bunları kapatmak gerçekten fark yaratıyor mu? 7. EVF mi LCD mi kullanmak pili daha çok yoruyor? Aynasız gövdede EVF her zaman aktif gibi duruyor, bu yüzden bilmek istiyorum. 8. Pil sayacı (battery cycle count) takip edilebiliyor mu? Bazı gövdelerde menüde gösteriliyormuş, benimkinde bulamadım. Yedek pil sayısı konusunda da fikirlerinizi almak istiyorum. Genelde uzun bir günde 2 pille çıkıyorum ama bazen 3'üne ihtiyaç duyuyorum. Sizler ne kadar pil taşıyorsunuz? Uzun yıllar aynı pili kullanan arkadaşlardan tecrübe duymak isterim. Pillerinizin ömrünü uzatmak için en çok hangi alışkanlığa dikkat ediyorsunuz? Bilgi paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim.