Merhabalar, foruma yeni katıldım ve bir yardım isteğim var. Yaklaşık iki yıldır fotoğraf çekiyorum, kendime göre yol almaya çalışıyorum ama önüme çıkan sorunları paylaşacağım ve gerçek yanıt alacağım bir topluluk bulmakta zorlanıyorum. İhtiyacımı detaylıca anlatayım, belki bana doğru yönlendirme yapabilirsiniz. Denedim ve yetmedi gördüğüm şeyler. Birinci, sosyal medya grupları. Soru sorduğumda iki tip cevap geliyor: ya "çok güzel kare, devam et" tarzı içerik dışı yorumlar, ya da "şu lensi al" gibi ekipmana yönelten ama sorumu cevaplamayan tavsiyeler. Teknik bir kompozisyon veya pozlama sorusu sorduğumda neredeyse hiç düzgün cevap alamıyorum. İkinci, yorum kısmı olan video platformları. İzlediğim dersler yararlı oluyor ama kendi karelerimi göndermek veya kendime özel soru sormak için bir alan değil. Üçüncü, yerel fotoğraf kulüpleri. Şehrimde aktif bir kulüp yok. Çevre şehirlerdekilerin de aktivite sıklığı çok düşük. Aylık bir buluşma için iki saatlik yola çıkmak benim için zor. İhtiyaçlarım. Birinci, çekim yaptığım karelerle ilgili teknik geri bildirim alabileceğim bir ortam. Sadece beğeni değil, neyin işlemediğini anlatan yorumlar. İkinci, takıldığım teknik konularda (mesela uzun pozlamada gürültü, RAW iş akışı, ışık şeması kurulumu) sorularımı sorabileceğim bir alan. Üçüncü, deneyimli kişilerin paylaşımlarını okuyabileceğim, başlangıç düzeyinin üzerine çıkmamı sağlayacak içerikler. Dördüncü, mümkünse Türkçe çünkü teknik terimleri kendi dilimde daha iyi tartışabiliyorum. Bu foruma yeni geldim ve gördüğüm kadarıyla burada arkadaşlar gerçekten konuyu derinlemesine tartışıyorlar, bu çok sevindirici. Sorularımı buraya getirmem doğru olur mu? Hangi alt kategorilerde hangi tür sorular karşılık buluyor, biraz yönlendirir misiniz? Ayrıca eğer benzer başka aktif topluluklar biliyorsanız (Türkçe ya da İngilizce) lütfen paylaşın. Birden fazla topluluğa katılmak benim için faydalı olacaktır çünkü her topluluğun kuvvetli olduğu bir alan var. Son olarak şu soruyu da sormak istiyorum: foruma yeni katılan biri olarak hangi konularda soru sormak hoş karşılanır, hangi tür soruları ayrı bir formatta sormak daha doğru olur? Kuralları anladığımdan emin olmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Aktif bir topluluğun parçası olmak öğrenme sürecimi çok hızlandıracak diye umuyorum.