Üniversite ikinci sınıf bir mühendislik öğrencisiyim. Matematik konularını çalışırken sürekli bir noktada takılıyorum, ders kitabı ile ders notları arasında gidip geliyorum ama belirli bir kavramı net olarak çözmüş olmuyorum. Topluluğa stratejik önerilerini sormak istiyorum. Durum şu. Bir kavramı çalışırken iki tür takılma yaşıyorum. Birincisi: tanım net değil, sembol anlamı kafamda oturmuyor. İkincisi: tanım net ama bir problemde nasıl uygulanacağını bilmiyorum. Bu iki durum farklı yardım gerektirir sanırım ama aynı kaynaktan mı çözüleceğini bilmiyorum. Şu ana kadar denediklerim. Önce ders kitabını tekrar okuyorum, çoğu zaman aynı cümleyi onuncu kez okumak yeni bir şey kazandırmıyor. Sonra başka bir kitaba bakıyorum, bazen yeni bir bakış açısı çıkıyor ama bazen aynı yerde takılıyorum. Daha sonra video derslere bakıyorum, görsel anlatım bazen kıvılcımı yakıyor ama her konuda iyi bir video bulamıyorum. Son çare olarak hocamın ofis saatlerine gidiyorum ama haftada bir kez ve uzun kuyruk oluyor. Sizden öğrenmek istediğim. Matematik takılma anlarınızı kişisel olarak nasıl çözüyorsunuz? Hangi sıralamayı izliyorsunuz? Çevrim içi tartışma platformlarından gerçekten yararlanabilen var mı? Soruyu nasıl formüle ediyorsunuz ki anlamlı cevap geliyor? Çalışma grubu deneyimi olan varsa, grup içinde bu tür takılmaları nasıl çözüyorsunuz? Bir başka soru. Bazen bir konuda takıldığımda problem aslında o konuda değil, üç dört konu öncesinde bıraktığım bir eksikte. Bu durumu nasıl fark ediyorsunuz? Geriye giderek eksik temeli bulmak için nasıl bir teşhis yöntemi kullanıyorsunuz? Size zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Yanıtlarınızı bekliyorum.