Bir uygulamanın gizlilik politikasını gerçekten baştan sona okuyan kaç kullanıcı vardır acaba? Ben birkaç kez denedim, otuz sayfayı geçen, hukuk dili ağır metinlerle karşılaştım. Sonunda kabul ediyorsunuz çünkü başka seçenek yok. Şirketler bu metinleri hazırlarken esas amaçlarının kullanıcıyı bilgilendirmek mi yoksa hukuki olarak kendilerini sağlama almak mı olduğunu sormak gerekiyor. Bir tarafta veri toplamadan ürün geliştirmenin neredeyse imkânsız olduğunu söyleyen, ölçümleme yapılmadan iyileştirme yapılamayacağını savunan ekipler var. Diğer tarafta her tıklamanın bir profilin parçasına dönüştüğünü, reklam ağlarının arka planda neler aktardığını gören kullanıcılar. İki taraf da kısmen haklı belki. Sizce bir şirketin gizliliği ciddiye alıp almadığını anlamak için somut kriterler ne olmalı? Şeffaf veri akış raporu mu, varsayılan olarak kapalı gelen takip ayarları mı, üçüncü taraf denetimi mi? Yoksa hepsi aslında pazarlama jargonu mu? Kendi deneyimlerinizden örnek paylaşırsanız daha somut konuşabiliriz diye düşündüm.