Linux öğrenme yolculuğunda zaman zaman karşıma çıkan ve gerçekten faydalandığım ücretsiz kaynakların derlemesi. Burada dış bağlantı vermiyorum, kategori ve içerik tipi olarak listeliyorum; aramayı yapıp size uyanı seçin. 1) Resmi dağıtım belgeleri: Kullandığınız dağıtımın resmi el kitabı genelde en güncel ve doğru kaynak. Bir konu hakkında soru işareti varsa önce buraya bakmak iyi alışkanlık. 2) Komut referans kitapları: Klasik bir Unix komut satırı kitabı, hem başlangıç hem orta seviye için temel oluşturuyor. PDF olarak ücretsiz dolaşan birkaç eser var, lisansını kontrol ederek indirebilirsiniz. 3) Açık üniversite ders notları: Birkaç köklü üniversitenin sistem yönetimi ve işletim sistemleri ders notları kamuya açık. Akademik derinliği olan bir bakış istiyorsanız çok değerli. 4) Topluluk vikileri: Belirli dağıtım topluluklarının vikileri, özellikle Arch tabanlı bir tanesi neredeyse referans niteliğinde. Diğer dağıtım kullanıcıları için bile bilgi yoğunluğu yüksek. 5) İnteraktif terminal eğitim siteleri: Tarayıcı üzerinde terminal simülasyonu sunan ücretsiz platformlar, parmak hafızası için iyi başlangıç. 6) Video ders kanalları: Sistem yönetimi ve betikleme konularında uzun süredir içerik üreten birkaç kanal var. Ses ve tempo size uyanı bulmak vakit alabilir, sabredin. 7) Açık kaynak sertifika hazırlık materyalleri: Bazı sertifika kuruluşlarının resmi olmayan ama detaylı hazırlık notları topluluk tarafından paylaşılıyor. 8) Forum ve soru-cevap arşivleri: Yıllardır birikmiş arşivlerde aradığınız özgül sorunun cevabı büyük ihtimalle var. Tarih sırasına bakın, çok eski cevaplar geçerliliğini yitirmiş olabilir. 9) Açık ders kitapları: Sistem programlama ve Unix felsefesi üzerine yazılmış birkaç klasik metin ücretsiz dolaşımda. 10) Pratik laboratuvar koleksiyonları: Açık kaynak olarak paylaşılan sanal makine veya konteyner laboratuvarları, gerçek senaryolarla pratik yapma şansı veriyor. Kaynağı tek başına okumak yerine bunlarla denemek öğrenmeyi hızlandırıyor.