Sektör dışından geliyorum, son birkaç aydır iş yerimde teknik ekiple daha çok temas etmem gerekiyor. Toplantılarda geçen terimlerin önemli bir kısmını yakalayamıyorum, sonra tek tek araştırıyorum ama bulduğum tanımlar bazen birbiriyle çelişiyor, bazen çok yüzeysel kalıyor. Aradığım şey şu: 1) Temel bilişim kavramlarını (REST, JSON, API, sunucu, istemci, veri tabanı, önbellek gibi) doğru, sade ve birbirine bağlı şekilde anlatan bir kaynak. 2) Tercihen Türkçe olsa iyi olur ama İngilizce de olabilir, eğer dil seviyem yetiyorsa. 3) Sürekli güncellenen bir kaynak olsa daha iyi, çünkü dört beş yıl öncesinin yazıları bazı konularda eskimiş. 4) Mutlaka video olması gerekmiyor, yazılı kaynak daha verimli oluyor benim için. Önceden denediklerim: birkaç sözlük tipi site açtım ama tanım ezberletmekten öteye gitmediler. Birkaç tanıtım yazısı okudum, fakat kavramlar arası ilişkiyi göremedim. Sizin önerdiğiniz bir derli toplu kaynak var mı? Eğer kaynak adı ve neden faydalı bulduğunuzu birlikte yazarsanız çok memnun olurum.