Geliştiriciler arasında geniş kullanıma sahip yapay zeka kodlama asistanı ekosistemine bu hafta birkaç yeni özellik eklendiği topluluk kanallarında duyuruldu. Aşağıda öne çıkan başlıkları tarafsız bir biçimde özetliyorum. Birinci başlık: çok dosyalı bağlam anlama. Asistan artık tek dosya yerine, projenin geniş bağlamını okuyup öneri üretebiliyor. Bir refactor isteği yapıldığında, ilgili tüm dosyaları taradığı ve birden fazla dosyada koordineli değişiklik önerebildiği belirtiliyor. Erken kullanıcı geri bildirimleri, özellikle test güncelleme ve type signature değişikliği senaryolarında etkili olduğunu gösteriyor. İkinci başlık: agent modu. Asistan klasik öneri tamamlama modunun yanı sıra, belirli görevleri kendi başına planlayıp adım adım yürütebileceği yeni bir mod kazandı. Kullanıcı bir hedef tanımlıyor, asistan kendi alt görevlerini çıkartıyor, ilgili dosyaları açıyor ve değişiklikleri uyguluyor. Tüm değişiklikler insan onayı gerektiriyor; otomatik yürütme isteğe bağlı olarak kapatılıyor. Üçüncü başlık: pull request inceleme. Asistan, bir pull request açıldığında otomatik olarak değişiklikleri okuyup yorum bırakabiliyor. Erken testler, security önerileri ve obvious bug yakalama oranının makul seviyede olduğunu, ancak architectural kararlarda hâlâ insan incelemesinin gerekli olduğunu gösteriyor. Dördüncü başlık: gizlilik kontrolleri. Kurumsal hesaplar için, hangi kod dosyalarının asistana gönderilebileceğini belirleyen daha granular bir politika sistemi tanıtıldı. Hassas dosyalar için exclude rule'ları proje seviyesinde tanımlanabiliyor. Özellikler kademeli olarak kullanıcı tabanına açılıyor. Test ortamlarında değerlendirilmesi ve production akışlarına dahil edilmeden önce takımca politika belirlenmesi öneriliyor. Detaylı dokümantasyon ekosistem dokümantasyon sayfasında erişime açık.