Yaklaşık bir yıldır programlama sorularımı en bilinen büyük geleneksel soru-cevap sitesine soruyordum, ancak son dönemde aldığım deneyim çok yıpratıcı oldu ve alternatif arayışına girdim. Önce ne yaşadığımı net anlatayım ki bana "şunu da denedin mi" diyebilesiniz. Somut sorun: son üç sorumdan ikisi "duplicate" olarak işaretlenip kapatıldı. Önerilen "duplicate" gönderiler bana benzemiyordu, çünkü ben spesifik bir kütüphane sürümünde aldığım bir hata için sormuştum, gösterilen örnek genel bir dil sorusuydu. Yorum bıraktım, açıklama istedim, üç gün cevap gelmedi. Üçüncü sorum ise -3 oya düştü, hiç cevap almadı. Geri bildirim yorumlarda şuna benzerdi: "araştırmadan sormuşsun". Halbuki sorumun altına denediğim çözümleri, hata mesajlarını ve dokümantasyonun ilgili kısımlarını koymuştum. Ne tepki vereceğimi bilemedim, soruyu kaldırdım. Denediklerim: 1. Sorumu tekrar yazıp daha fazla bağlam ekledim. Yine kapatıldı. 2. Bir başka geliştirici forumunda aynı soruyu sordum, makul bir cevap aldım ama o platformun arama gücü zayıf, gelecekte aynı sorunu yaşayan başkası bulamayacak. 3. Çeşitli sohbet platformlarına (genel programlama sohbet sunucuları) sordum, anlık yardım iyiydi ama mesaj akışında kaybolup gitti, kalıcı bir referans olarak işe yaramıyor. 4. Bir yapay zeka asistanına sordum, makul bir cevap aldı ama spesifik hata mesajının modelin eğitim verisinden daha yeni bir sürüme ait olduğunu söyledi ve yanlış cevaba yönlendirdi. Fark etmem zaman aldı. İhtiyaç netleştirme: - Sorum kalıcı olarak indekslenebilsin, gelecekte arayan biri bulabilsin. - Topluluk gerçekten cevap versin, downvote ile susturulmayayım. - Niş bir kütüphane sorusu olduğunda bile en az birkaç uzman görsün. - Türkçe veya İngilizce, ikisi de olur. Yardım talebim: bu kriterleri sağlayan, deneyimlediğiniz alternatif platform veya yaklaşım var mı? Belki belirli teknolojinin kendi resmi topluluğu, belki bir mailing list, belki bir forum, belki bir GitHub discussions repo'su. Önerisi olan herkesin yorumuna açığım, deneyimlerinizden öğrenmek istiyorum. Ayrıca, eğer mevcut büyük platforma soru sorma becerimi geliştirmem gerektiğini düşünüyorsanız, hangi konuda eksik olduğumu samimiyetle söyleyebilirsiniz. Yapıcı eleştiriye açığım.