Tasarım topluluğunda son birkaç hafta içinde sonuçlanan farklı ödül ve yarışmalardan tarafsız bir özet derledim. Marka, stüdyo ya da kişi adı geçmiyor, sadece kategoriler ve genel eğilimler üzerinden bilgi paylaşmak istedim. Birincisi, arayüz tasarımı odaklı yarışmalarda accessibility kategorisinin ayrı bir başlık olarak çıkması. Bu, bu yıl ön plana çıkan eğilimlerden. Erişilebilirliğin artık ekstra değil, temel bir kriter olarak değerlendirildiği görülüyor. İkincisi, ürün tasarımı yarışmalarında ekiplerin tasarım sistemini sürdürülebilir kıldıkları projelerin başarılı kabul edilmesi. Yani yalnızca tek bir ekran ya da görsel değil, arkasındaki sistemin niteliği değerlendirilmiş. Üçüncüsü, illüstrasyon ve marka kimliği kategorilerinde manuel çizim ile dijital tekniklerin harmanlandığı işlerin öne çıkması. Tek tip bir estetik yerine farklı tekniklerin bir araya geldiği işler ödüllendirilmiş. Dördüncüsü, motion tasarımı ve mikro etkileşim kategorisinde bağlama duyarlı, kullanıcının dikkatini gereksiz dağıtmayan çözümlerin ödüllendirilmesi. Aşırı animasyon yerine işlevsel hareket öne çıkıyor. Beşincisi, öğrenci kategorilerinde yerel kültürel referansları evrensel bir tasarım diline çevirmeyi başaran projelerin öne çıkması. Bu, junior tasarımcılar için ilham verici bir eğilim olabilir. Bu özet bilgilendirme amaçlıdır, kişisel görüş içermez. Detaylı sonuçları takip etmek isteyen üyeler ilgili yarışmaların kendi duyurularına bakabilir. Eklemek istediğiniz başlıkları altta paylaşırsanız önümüzdeki haftalarda derlemeyi genişletebilirim. Yorumlarınızı bekliyorum.