Yaklaşık altı ay önce tasarım öğrenmeye başladım ve belirli aralıklarla aynı duvarlara çarptığımı fark ediyorum. Tipografi başlığında özellikle takılıyorum: type hierarchy'yi kafamda kurabiliyorum ama satır yüksekliği, harf aralığı, sütun genişliği üçlüsünü dengelerken her seferinde el yordamıyla ilerliyorum. Renk teorisinde ise paleti seçmek tek başına sorun değil, ama paletteki bir rengi vurgu, bir diğerini yüzey olarak tutarlı uygulamak hâlâ zorluyor. Bunları yazmamın sebebi, sadece kendi çıkmazımı paylaşmak değil, başkalarının hangi konularda en çok takıldığını duymak. Çünkü öğrenirken benzer takılma noktalarının paylaşılması büyük bir rahatlama oluyor, “tek ben mi böyleyim” hissini azaltıyor. Merak ettiklerim şunlar: 1. İlk altı ay içinde sizin de tekrar tekrar takıldığınız spesifik bir teknik konu var mı? 2. Hangi konuyu öğrenmenin sandığınızdan çok daha uzun sürdüğünü fark ettiniz? 3. Tersi: hangi konuyu öğrenmek beklediğiniz kadar zor olmadı? 4. Belirli bir takılma noktasından sıyrılmanıza yardım eden somut bir alıştırma var mı? 5. Öğrenme yolunda bir yerde “bu noktada bir mentor olsaydı çok zaman kazanırdım” diye düşündüğünüz oldu mu? Cevaplarınız özellikle tasarıma yeni başlayanlar için yol haritası gibi olabilir. Bu yüzden uzun ya da kısa, fark etmez, kendi tecrübenizi paylaşırsanız çok değerli olur. Şimdiden teşekkürler.