Son zamanlarda eski klasiklerden bir kaçını tekrar izledim ve tuhaf bir şey hissettim. 3D yapımlar teknik olarak inanılmaz noktalara gelmiş, kumaş simülasyonundan saç fiziğine kadar her şey gerçekçi. Ama 2D bir karenin verdiği o sıcak his bende hâlâ ayrı bir yerde duruyor. Siz hangi tarafta duruyorsunuz? Benim için 2D daha sanatsal hissettiriyor. Çizerin elinin izi karede kalıyor, her kare bir tablo gibi. Özellikle el çizimi animasyonlarda squash and stretch o kadar abartılı yapılabiliyor ki karakter neredeyse plastik gibi esniyor, bu da duygu aktarımını güçlendiriyor. Cel boyamanın o düz renk alanları da nostaljik geliyor. 3D tarafında ise yönetmenin kamera özgürlüğü beni etkiliyor. Bir sahnede karakterin etrafında 360 derece dönebilmek, derinlik hissini bu kadar güçlü vermek 2D ile çok zor. Ayrıca rig bir kez kurulduktan sonra karakterin tutarlılığı kareden kareye sabit kalıyor. 2D'de aynı karakterin profili her karede biraz farklı çıkıyor. Ama 3D'nin de can sıkıcı bir yanı var bence. Çoğu yapımda yüz ifadeleri benzer hissettiriyor. Sanki aynı rig setiyle çalışıldığı için karakterlerin gülümsemesi birbirine benziyor. 2D'de animatör elini sürdüğü için her gülümseme farklı. Bir de hibrit yaklaşımlar var. 3D arka plan üstüne 2D karakter koyan yapımlar gördüm, ya da 3D modeli toon shader ile 2D gibi gösterenler. Bu ara form aslında her iki tarafın da iyi yanlarını birleştiriyor. Siz hangisinden daha çok keyif alıyorsunuz, neden? Hikaye anlatımı için biri diğerinden üstün mü, yoksa sadece zevk meselesi mi?