Sektörde uzun süredir üretim yapan büyük bir animasyon stüdyosu yeni serisini duyurdu. İlk fragman bu hafta paylaşıldı ve görsel stil açısından yapımın bilinen tarzdan biraz ayrıştığı görülüyor. Yapımın 3D production pipeline'ı ile üretildiği, ancak toon shader yaklaşımı kullanılarak 2D estetiği hedeflediği duyuruldu. Bu hibrit yöntem son yıllarda farklı stüdyolarda da deneniyor, izleyici alışkanlığını kırmadan üretim hızını artırmaya yarıyor. Serinin ilk sezonunun toplam on iki bölümden oluşacağı, her bölümün yaklaşık 22 dakika uzunluğunda olacağı açıklandı. Yayın tarihi henüz net değil ama önümüzdeki yıl içinde dağıtım platformlarına geleceği belirtildi. Konu olarak fantastik ögeler taşıyan bir dünyada geçen karakter odaklı bir hikaye anlatılıyor. Stüdyonun açıklamasında 'klişe karakter şablonlarından kaçınmaya çalıştık' ifadesi öne çıkıyor. Karakter tasarımları fragmanda kısa süreyle de olsa göründü ve renk paleti soğuk tonlarda kurgulanmış. Production tarafında dikkat çeken bir nokta, in-house geliştirilen bir asset pipeline ile çalışılmış olması. Stüdyo bu pipeline'ın bir kısmını ileride açık kaynak olarak paylaşmayı düşündüğünü duyurdu. Bağımsız üreticiler için bu önemli bir gelişme. Müzik tarafında orkestra ağırlıklı bir score hazırlanıyor. Ses tasarımının fragmandaki kısa örnekleri atmosferik ve mekana özgü bir çalışma olduğunu hissettirdi. Fragmanın yorumlarını okudukça izleyici beklentisinin yüksek olduğunu gördüm. Serinin gerçek değerlendirmesi tabii ki ilk bölüm yayınlandıktan sonra netleşecek. Topluluktan takip eden var mı, fragmanı nasıl buldunuz?