Merhaba, kısa süredir kimyaya kendi başıma çalışıyorum ve özellikle sembol ile formül okuma tarafında çokça takılan yerlerim oluşmaya başladı. Üniversite öğrencisi değilim, yanımda soracak bir hoca veya ders arkadaşım yok. Yardım talebim biraz topluluğun deneyimine yönelik. Sorularımı somutlaştırayım. Periyodik tablodaki sembollerin Latince kökenli olanları kafamı karıştırıyor. Demirin Fe, kurşunun Pb yazılması mantığını oturtmaya çalışırken, neden bu kuralın bazı elementlerde uygulanıp bazılarında uygulanmadığını anlamadım. Bir yerden okuyup geçeyim diyorum ama parçalı bilgiler birbirine değmiyor. Formül okuma tarafında ise indis ve katsayı ayrımı net olsa bile, biraz daha karmaşık tuzların parantezli yazımı (örneğin amonyum sülfat) ilk başta gözümü karıştırdı. Üst indis olarak yazılan yükler ile alt indis olarak yazılan atom sayıları arasında zihinsel bir şablon henüz oturmadı. Bir de organik kimya tarafında iskelet formülünün ilk bakışta soyut gelmesi cabası, ama o şimdilik bir kenara. Bu küçük sorularımı tek tek forumda başlık açarak sormak doğru olmaz diye düşündüm, fazla yer kaplar. Sizce nasıl bir yol izlemem daha uygun olur? Tek bir başlık altında soruları biriktirip günlük güncelleyebilir miyim? Veya konuya hâkim bir arkadaşa özel mesajla sormak mı kabul gören bir yaklaşım? Belki belli aralıklarla yapılan bir başlangıç düzeyi soru toplama başlığı vardır da ben göremedim. Forum kültürü konusunda kibar bir yönlendirme arıyorum, gereksiz yer kaplamadan toplulukla iletişim kurabilmek için. Önerilerinize şimdiden teşekkürler, en uygun yöntem ne olursa onu uygulayacağım. Yardımcı olabilecek ve sabırla soru cevaplayabilecek arkadaşlardan haber bekliyorum.